Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bertil Ericson / TT
Bild: Bertil Ericson / TT

Tack till empatisk Centrumbo

Jag vill rikta ett tack till dig, Ann Helen Andersson, som genom din insändare i GP visat medmänsklighet och uppmärksammat utsatta invånare som övernattar utomhus, skriver Babbas Edberg, stadsdelsdirektör i Centrum.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Ann Helen Andersson, 3/12

Göteborgs stad har en nollvision för hemlöshet och arbetar med strategier och insatser på flera sätt. Stadsdelsförvaltningen Centrum, där jag arbetar, har ett befolkningsansvar och arbetar ständigt för ökad trygghet i stadsdelen. Det är betydelsefullt för oss att få information om social utsatthet i den lokala miljön för att genom samverkan med andra kunna erbjuda akut hjälp och stöd.

Det kan handla om att söka upp individer och ta dem till en sovplats för natten och, om möjligt, i nästa skede vara ett stöd i vägen mot ett eget boende.

Efter att vi blivit upplysta om situationen på Heden har Göteborgs stads uppsökarenhet börjat besöka platsen kvällstid för att kunna möta den eller de personer som vistas här under natten. Förhoppningen är att din uppmärksamhet och medmänsklighet kan leda till en insats som kanske är början till ett annat liv för en utsatt människa.

Babbs Edberg

stadsdelsdirektör i Centrum