Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Nicklas Elmrin
Bild: Nicklas Elmrin

Tack till all inblandad personal

På gymmet finns maskiner som ställs in efter mina förtvinade musklers styrka.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Kotkompression drabbar främst äldre människor. Kotorna i ryggraden skadas (benbrott) och måste självläka. Kan ta en vecka eller mer än ett år.

Smärtorna kan vara som en viskning, men kan också vara djävulska. Då kan du inte sköta din hygien själv utan måste läggas in. Och massor av morfin krävs för att stå ut.

Jag sökte hjälp hos min vårdcentral sedan 25 år på Avenyn. Läkaren nekade mig röntgen två gånger och ordinerade mer träning för att bli av med smärtan. Jag kördes av min sambo till akuten, röntgades och lades in flera månader. Skrevs ut och fick hjälp av hemsjukvården.

Sköterska Lars och sjukgymnast Vincent och läkare Mikael blev mina nära hjälpare. Samt min egen (Göteborgs bästa?) kock som hjälper mig att återfå mina krafter. Och på Lars och Vincents gata, Första Långgatan, finns ett fantastiskt gym med maskiner som ställs in efter mina förtvinade musklers styrka. Kortet tar jag med mig till nästa maskin, och nästa, och...

Efter cirka en månad när jag blivit starkare programmeras mina värden om och jag fortsätter med skarpare motstånd, hela tiden under uppsikt varje minut från mina tränare. Vincent inspekterade träningen och förbjöd mig att använda vissa maskiner. Hur skulle jag själv kunna begripa det?

Stort tack till alla inblandade, Elsa, Lars, Vincent, Mikael och Thomas.

Stig Åke Vilhelm