Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Anders Wiklund/TT

Tack för mig, Swedbank

Penningtvätt i mångmiljardklassen och olika typer av brottsmisstankar. Jag har fått nog av skandaler i Swedbank, skriver Martin Stugholm.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Tack för den tid som har varit. Jag har varit kund i drygt 50 år hos Swedbank, ja ända sedan Föreningsbankstiden och Sparbankstiden. Men nu har jag fått nog med skandaler. Penningtvätt i mångmiljardklassen, olika typer av brottsmisstankar som exempelvis obehörigt röjande av insiderinformation/grovt svindleri.

Och en timma före årsstämman sparkar Swedbanks styrelse sin vd Birgitte Bonnesen. Varför just då kan man undra. Kan det vara så att genom detta försöker Swedbanks styrelse rädda sitt eget skinn? Det är ju i slutändan ett företags styrelse som är ytterst ansvarig för företagets verksamhet, detta gäller även Swedbank.

Man kan också tycka att det är mycket märkligt att styrelsen fick ansvarsfrihet på bolagsstämman. Och att ordförande i styrelsen inte läser viktiga dokument som visar på stora brister och felaktigheter i denna skandalartade penningtvättshärva.

Man kan också undra om det är en slump eller tillfällighet att några medlemmar i Swedbanks styrelse säljer sina aktier i banken några dagar innan SVT avslöjar alla dessa skandaler och som har till följd att Swedbanks aktiekurs störtdyker. Stämmer dessa uppgifter så känns det allt bra misstänkt att man har nyttjat sin insiderkunskap och sålt sina aktier innan den stora ”skandalbomben” slog ner.

Vilka är det som får vara med och betala detta ”kalas” då? Jo, det är vi småsparare. Exempelvis i form av noll ränta på våra sparkonton och gissningsvis också på sikt högre räntor på våra lån i Swedbank.

Martin Stugholm