Ta gärna ett helhetsgrepp!

Media tar nästan aldrig ett någorlunda balanserat helhetsgrepp. Miljön handlar ena dagen exempelvis om flygskam, nästa dag solceller och den tredje dagen bränslepriserna, skriver signaturen Nalle.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Jag efterlyser mycket mer av ett helhetsgrepp när GP och andra media tar upp en fråga. Det kan vara sjukvård, skatter eller miljö

Men hela debattklimatet numer handlar om ett ämne i taget – nästan aldrig ett någorlunda balanserat helhetsgrepp . Om vi pratar miljö kan det ena dagen handla om flygskam, en annan dag om solenergi och en tredje dag om bensinpriserna eller utsläpp från fartyg. Oftast är det extrema synpunkter från ena eller andra sidan som ges utrymme för att det skall bli ”bra journalistik”. Inte konstigt att fler och fler blir besvikna på våra politiker.

Miljöfrågan är enormt viktig – det är de flesta överens om. Vi behöver stimulera bergvärme, luftvärmepumpar, bensinsnålare bilar, färre transporter på lastbil, bättre bränsle till fartyg etcetera. Och de som pratar om bensinpriset kan ju påverka sin kostnad.

ANNONS

Bilägare kan i första hand sänka sin kostnad genom att ha en bränslesnål bil och genom att köra mindre. Sen förstår jag att en del har större behov av bil än vad vi har. Men jag ser samtidigt ett problem med att bilarna och motorerna blir större och större trots att det inte behövs enligt min mening.

GP har ett särskilt uppslag på lördagar där det mycket sällan visas en bil med utsläpp under 120 g CO2/km. Vi har i många år haft bilar med utsläpp under 100 g CO2/km trots att motorn är drygt dubbelt så stark som vår första bil, 120 hk jämfört med 50 hk. 120 hk är mer än tillräckligt också vid omkörningar. Så småningom hoppas vi kunna köpa en elbil eller en laddhybrid, men ännu så länge är de alldeles för dyra.

Nalle

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS