Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För att kunna prestera behöver man också vila, menar insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT
För att kunna prestera behöver man också vila, menar insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ta en paus – för din egen skull!

Ingen annan kan göra det åt dig, skriver Mialotta Arvidsson Mars.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Mycket av våra liv handlar om att anpassa oss, prestera, passa tider, följa någon annans rytm av jobb, skola och andra förpliktelser och strukturer i samhället. Men om vi aldrig hinner landa i oss själva och känna in vår egen kropp och hur vi mår, hur bra är det för oss i längden då? Hur länge kan du köra på?

LÄS MER: Så lindrar du ditt barns prestationsångest

Pauserna och mellanrummen är så viktiga för att vi ska kunna hinna ikapp oss själva. Det är ofta i pausen, i vilan, som vi hinner lyssna in våra idéer och som fantasin kan få fritt spelrum och där det finns rum för nya tankar. Det är dock lätt att tappa bort sig själv och inte hinna känna in vad som är viktigt på riktigt i mitt liv.

LÄS MER: Qigong en hälsobro mellan livsenergi och arbete

Ingen annan kan göra det åt dig. Ta ett djupt andetag, blunda, pausa, stanna i stillheten ett tag så du hinner lyssna in dig själv. För du är den viktigaste personen i ditt liv!

Mialotta Arvidsson Mars

LÄS MER: Mobilen – framtidens hälsokatastrof

LÄS MER: Hårstrån ska avslöja stressen på iva