Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ta bort staketet!

Efter att ha sett Janne Josefssons inslag om stängslet i Kviberg, så har vi haft diskussioner om händelsen i årskurs 6 på Kvarnbergsskolan i Karlstad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi har pratat mycket om allas lika värde och om etik och moral. Vi anser att det är riktigt hemskt att ha ett högt staket med taggtråd i ett bostadsområde och att man bör tänka om.

För det första så tycker vi att staketet ser obehagligt ut. Det är inte välkomnande och det är otrevligt med taggtråd. Tänk om något barn skulle behöva hämta sin boll och klättrar upp på staketet och skadar sig allvarligt.

Att de sedan använt uttrycket "apungar” om barn, det är inte ok!

Vi anser, efter att ha sett inslaget, att det är diskriminering att stänga ute människor på grund av deras etniska bakgrund, vilket är olagligt. Det var uppenbart att man satt upp stängslet på grund av att det var många barn med invandrarbakgrund som lekte där. Att de sedan använt uttrycket "apungar” om barn, det är inte ok!

Visserligen ska man inte hota någon som säger ifrån ifall ett barn inte sköter sig och man ska absolut inte förstöra saker men det är fel att anklaga alla som bor på Beväringsgatan för att vara de som förstör när det i själva verket rör sig om ett fåtal.

Vårt förslag till lösning på problemet är att man pratar om varför man satt upp staketet och hur man ska ta hand om sakerna på lekplatsen. Vi är helt övertygade om att man kan hjälpas åt att förklara och översätta om det finns språksvårigheter. Man skulle kunna bjuda in till en gemensam aktivitet och lära känna varandra, då tror vi att man skulle respektera varandra mer. Man skulle också kunna starta upp fotbollslaget igen för det verkar vara något som alla gillar.

Ta bort staketet, för alla barn har rätt att leka!

Eleverna i årskurs 6

Kvarnbergsskolan i Karlstad