Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Finns det ett bra sätt att mäta någons arbetsinsats?, frågar sig insändaren. Bild: Martina Holmberg / TT
Finns det ett bra sätt att mäta någons arbetsinsats?, frågar sig insändaren. Bild: Martina Holmberg / TT

Fria ord: Ta bort den individuella lönesättningen!

Sätt lön efter rent objektivt mätbara faktorer, skriver ”Kvinna 35 år”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det var under en after work för några år sedan som en manlig kollega i hemtjänsten där jag då arbetade, berättade för mig vad han tjänar. Det visade sig att hans lön är 1500 kronor högre än min, trots att vi hade samma arbetsuppgifter och ungefär lika lång erfarenhet. Jag var dessutom utbildad undersköterska och det var inte han, och fastanställd medan han var månadsanställd, vilket borde innebära att man förväntas ta ett mindre ansvar på arbetsplatsen än den som är fastanställd.

Det skulle inte förvåna mig om statistiken visar att individuell lönesättning bidrar till ojämlika löner mellan exempelvis män och kvinnor, och mellan svenskar och utlandsfödda. Viljan och förmågan att påverka sin lön kräver både kunskap om löner och erfarenhet av att kräva sin rätt.

Det skulle inte heller förvåna mig om statistiken visar att chefer som grupp tenderar att acceptera högre löneanspråk hos män och svenskar som grupp, än hos kvinnor och utlandsfödda. Även om det innebär att man missgynnar sin egen grupp.

Nu skulle kanske någon invända: ”Men jag som är så effektiv och snabb jämfört med min kollega X och hinner hjälpa fem vårdtagare på samma tid som hon bara hinner hjälpa tre, ska inte jag då ha mer i lön än henne då?”

Men finns det ett bra sätt att mäta någons arbetsinsats? Låter kvalitet sig mätas lika bra som kvantitet? Och ger inte godtyckliga jämförelser en risk för en ”duktig flicka”- kultur där den sönderstressade martyren, eller den som fjäskar mest för chefen blir idealet?

Bättre då att sätta lön efter rent objektivt mätbara ting så som ålder, utbildning, erfarenhet och eventuella extra ansvarsområden på arbetsplatsen.

Kvinna 35 år

LÄS MER: Våldet mot kvinnor är också ekonomiskt

LÄS MER: Toppcheferna som får bäst betalt av skattebetalarna

LÄS MER: Så kan privatekonomin bli mer jämställd