Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL SAWYER
Bild: MICHAEL SAWYER

Tänk om och gör rätt

Bygg ett idrottscenter i frihamnsområdet med allt från friidrottsarena till en typ av enklare multiarena som kan användas till ridsport, övrig idrott, konserter och startplats för löp- och cykeltävlingar, skriver signaturen Kvillebo.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I dagsläget planeras en ersättningsarena för friidrotten som fanns på gamla Rambergsvallen och den ska byggas på prima åkermark i Björlanda. Samtidigt kommer rapporter att frihamnsområdet inte kan bebyggas som man tänkt med avseende på rådande markförhållanden.

Bygg ett idrottscenter i frihamnsområdet med friidrottsarena, saltvattenpooler (som Älvstranden utveckling har planer på), parkmiljö, ett enklare sporthotell/vandrarhem och kanske en typ av enklare multiarena som kan användas till ridsport, övrig idrott, konserter och startplats för löp- och cykeltävlingar.

Kan man dessutom få till en träningsbana för landsvägscykel runt hela området har göteborgarnas folkhälsa mycket att vinna.

Kan man dessutom få till en träningsbana för landsvägscykel runt hela området (likt den som finns i Paris i utkanten av Boulognerskogen) har göteborgarnas folkhälsa mycket att vinna. Även skolidrotten i centrala stan och centrala Hisingen kan dra nytta av ett sådant område under dagtid på vardagarna.

Smidiga kommunikationer finns i form av spårvagnar, Älvsnabben och bussar samt närhet till centralstationen. Regionens befolkning kan lättare nå detta område med den redan beslutade och påbörjade Västlänken och behovet att transportera sig med bil minskar.

Kvillebo med visíoner