Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det ska svida rejält när man blir påkommen med att planka, tycker insändarskribenten. Bild: Adam Ihse/TT

Tänk nytt kring biljetterna i kollektivtrafiken

Västtrafik, låt oss betala för de faktiska resor vi gör, skriver Mikael A.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu ska vi som betalar för att resa med Västtrafik betala ännu mer när man inför ett nytt biljettsystem. Varför inte tänka nytt istället?

Låt oss betala för de faktiska resor vi gör. Låt oss ladda antal resor, typ som ni hade tidigare då man köpte kuponger. Det innebär att man betalar för de resor man verkligen gör.

Höj sedan drastiskt avgiften för de som åker utan att betala. Det ska svida rejält när man blir påkommen med att planka. Jag har köpt årskort på Västtrafik sedan 2007. Det hade blivit mycket billigare att åka utan biljett för mig under dessa år. Era kontrollanter ska vara civila så man verkligen inte på långt håll ser när kontroll är på gång och kan välja att kliva av eller köpa biljett. Jag är trött på att vara ärlig och få betala för andra. Nu måste det bli rättvist annars får ni färre passagerare!

Mikael A