Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sy dina egna – miljövänliga – tygkassar

Att sy kassar av tyg köpt på loppis är både roligt, billigt och miljövänligt, skriver signaturen Loppisälskaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag förstår inte alls detta prat om att tygkassar skulle vara sådana miljöbovar. Man tycks utgå från att alla kassar sys av tyg som enbart producerats för att bli kassar. Jag vill påstå att det handlar om ytterst få som är sydda av sådant tyg. Jag syr själv kassar men endast av tygbitar jag köper billigt på loppisar, antingen nyskick eller bättre begagnat tyg, och det är jag övertygad om att de allra flesta gör.

LÄS MER: Tygkassen mycket bättre än sitt rykte

Ingen kan väl mena att det vore bättre att bränna dessa tygbitar som redan finns, än att sy kassar som går att använda länge. Jag använder i alla fall starka och bra tyger och gör rejäla handtag.

Jag ger bort kassar och tycker det är trevligt att mönstret passar till personen i fråga, till exempel får kattägaren en kasse med katter på, vegetarianen får med frukt och grönsaker, sjöfolk får med hav och båtar och så vidare.

Jag tycker det är roligt att sy och de som får dem verkar också tycka det är roligt. Det är väl också värt att beakta!

Loppisälskaren