Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alla som någon gång varit i position att anställa medarbetare vet att det som på papperet verkar mycket bra kan bli hur fel som helst, menar insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Sveriges Radios tveksamma anställningskrav

En egenskap som måste vara extra viktig när det gäller både radio och television är att tala tydligt, skriver signaturen ”God lyssnare”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det har tydligen blåst upp en mindre storm inom Sveriges Radio. Det handlar om vilka regler som ska gälla vid anställning av personal. I GP 5/10 skriver företagets vd Cilla Benkö i en debattartikel att ”man rekryterar helt utifrån kompetens”.

Alla som någon gång varit i position att anställa medarbetare vet att det som på papperet verkar mycket bra kan bli hur fel som helst. En egenskap som måste vara extra viktig när det gäller både radio och television är att tala tydligt. Här brister det tyvärr ganska mycket i båda företagen. Ibland hjälper det inte att höja ljudnivån, man uppfattar ändå inte vad vederbörande säger.

Nu är jag gammal nog att minnas reportrar som Arne Thoren, med flera, vars ord skar som knivar genom luften oavsett varifrån i världen de rapporterade. Detta dessutom i tider då den tekniska utrustningen var jämförelsevis både enkel och bristfällig.

God lyssnare

LÄS MER: Rätt till vård blir tema för "Musikhjälpen"