Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vår statschef gör väldigt lite, tycker Wille Forselius.  Bild: Terje Pedersen
Vår statschef gör väldigt lite, tycker Wille Forselius. Bild: Terje Pedersen

Sverige förknippas med köttbullar – inte med kungen

Vår opolitiska kung håller tal då och då om saker vi redan vet om, skriver Wille Forselius i en slutreplik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik

6/4 Vi får mycket för de pengar vi ger kungahuset

2/4 Dags att dagens unga säger nej till monarkin

Skribenten menar att den svenska demokratin “gått i bräschen” jämfört med andra länder. Det är dock politiker och civilsamhällets vilja för frihet som byggt den svenska demokratin. Den demokrati vi har i dag kom inte till tack vare monarkin, utan trots den.

Vår statschef gör väldigt lite. Vår opolitiska kung håller tal då och då om saker vi redan vet om, i stället för att komma med åsikter och lösningar på problem som en statschef bör ägna sig med. Emellanåt, lyxkonsumtion med skattepengar. Hans officiella uppdrag är obetydliga för vårt lands bästa och är bara ett sätt att bevara detta förlegade statsskick.

Skribenten menar också att kungahuset är “Sveriges absolut främsta ‘reklampelare’”. Ett riktigt PR-gäng alltså. Men jag tror att om man frågar en tysk eller en portugis vad denne förknippar med Sverige skulle det snarare vara köttbullar eller Absolut vodka – inte vår kungafamilj.

Wille Forselius, styrelseledamot Unga Republikaner

LÄS OCKSÅ: 50 år på tronen - det ska vi fira

LÄS OCKSÅ: Snart offentliggörs kungafamiljens ekonomi

LÄS OCKSÅ: Jamaica kan vara på väg att dumpa sin drottning