Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Utrikesminister Ann Linde är ett exempel på någon som behöver använda sunt förnuft, tycker insändarskribenten. Bild: Petter Trens

Svenskarna och råden

Ett enkelt råd till er som bestämmer strategier och producerar ”råd” till Sveriges medborgare – använd sunt förnuft, skriver signaturen TQ.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Först berättade statsminister Stefan Löfven att vi bara får göra kortare resor inom landet, max en till två timmars bilresa från hemorten. Senare berättade utrikesminister Ann Linde att man fortsatt avråder svenskar från resor till alla andra länder. Men vi får också veta av henne att Sveriges gränser är öppna för medborgare från andra EU-länder som vill komma hit. Det är alltså okej att människor från Tyskland och andra länder som nu ”öppnar upp” kommer hit och reser runt på sin semester i hela Sverige medan vi själva ska hålla oss nära hemorten.

Och så funderas det på varför svenskar lyder färre råd!

Ett enkelt råd till er som bestämmer strategier och producerar ”råd” till Sveriges medborgare; gör som vi medborgare gör när vi försöker undvika att bli smittade – använd sunt förnuft!

TQ

LÄS MER: I år har vi semester som på 60-talet