Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årligen bidrar församlingarna med stora belopp ur budget samt församlingskollekter till Stadsmissionens verksamhet för bland annat. hemlösa, skriver insändarna. Bild: Måns Langhjelm
Årligen bidrar församlingarna med stora belopp ur budget samt församlingskollekter till Stadsmissionens verksamhet för bland annat. hemlösa, skriver insändarna. Bild: Måns Langhjelm

Svenska kyrkan: Sovplatser inte det största behovet

I våra kontakter med Stadsmissionen visade det sig att det inte främst var sovplatser som var behovet, det var personal till nattpassen, skriver Biskop Susanne Rappmann och kyrkoherdarna i Storgöteborg, i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

12/2 Öppna kyrkorna nu – och rädda liv!

Tack för din omsorg om de svaga och utsatta i samhället. Den omsorgen delar vi med dig!

I Svenska kyrkans församlingar möter vi dagligen i vår verksamhet många av de som lever i utsatthet och hemlöshet i vår stad. Det är tydligt att vi som samhälle har misslyckats i vår omsorg om bland annat de hemlösa, som du lyfter i din insändare.

Genom Svenska kyrkans diakonala (sociala) arbete verkar vi långsiktigt och brett. Dels vill vi vara en röst för de svaga i samhället genom påverkansarbete, dels arbetar vi med olika former av stöd och hjälp i församlingslivet, exempelvis utdelning av matkassar, kläder och hygienartiklar, stöd i samhällskontakter, samtal och RIA-verksamhet.

Vi samverkar också med andra organisationer i samhället, i Göteborg främst med Göteborgs Kyrkliga Stadsmission. Årligen bidrar församlingarna med stora belopp ur budget samt församlingskollekter till Stadsmissionens verksamhet för bland annat. hemlösa. Stadsmissionens socialarbetare har också nära dialog med församlingarnas diakoner.

I våra kontakter med Stadsmissionen visade det sig att det inte främst var sovplatser som var behovet, det var personal till nattpassen. Därför stöttar flera församlingar i Göteborg med personal och ideella till Johanneskyrkan. Vi tycker det känns bra att genom samverkan kunna bidra även på detta sätt.

Vi som medmänniskor kan alla bidra på något sätt!

Biskop Susanne Rappmann och kyrkoherdarna i Storgöteborg