Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det ska inte blir några tråkiga högmässor, önskar insändarskribenten. Bild: Mostphotos
Det ska inte blir några tråkiga högmässor, önskar insändarskribenten. Bild: Mostphotos

Svenska kyrkan måste bli oemotståndlig

Alla kommer vilja gå in till en sådan välkomnande miljö där gemenskapen är stor, skriver Björk Hilmarsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Många människor går ur Svenska kyrkan samtidigt som många är i behov av hjälp av olika anledningar. Jag vill nu se Svenska kyrkan förändras och bli modern. Det innebär att inte någon ska gå förbi en kyrka utan att känna sig lockad att gå in. Kyrkan borde vara en mötesplats för alla, där man kan gå in och sätta sig vid bord med mjuka stolar (inga hårda trista träbänkar), och läsa veckans bibeltext på skärmar och projektorer samt diskutera innebörden.

LÄS MER: Levi, same och göteborgare, om Svenska kyrkans ursäkt

Jag vill också se att alla är med på veckans quiz som är kopplat till Bibeln, värdegrundsfrågor och mänskliga rättigheter. Jag vill att kyrkorna ska vara fulla med gröna växter och akvarium med vackra fiskar. Mysbelysning och myshörnor vill jag se, där folk gärna stannar och kan koppla av i vårt stressade samhälle.

LÄS MER: Det helande samtalet ord som ger hopp och tröst

Prästen håller i diskussionsgrupper och bjuder in till samtal om aktuella samhällsfrågor. Inga tråkiga högmässor. Alla kommer vilja gå in till en sådan välkomnande miljö där gemenskapen är stor och alla kan hitta sin plats oavsett vem man är. Kyrkan ska bli oemotståndlig och något för alla.

Särskilt under högtider behöver kyrkan vara ett stöd för ensamma människor och föra oss samman.

Björk Hilmarsson

LÄS MER: Jesus i högklackade skor

LÄS MER: Ärkebiskopen går i pension