Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Insändarskribenten är skeptisk till dem som inte stannar hemma på sportlovet. Bild: Jonas Lindstedt
Insändarskribenten är skeptisk till dem som inte stannar hemma på sportlovet. Bild: Jonas Lindstedt

Svenska folket – skärp er!

Vad är det för människor som tror de står över alla andra och reser utomlands och till fjällen, skriver ”Sjuksköterska i 37 år”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vad är det för fel på oss svenskar? Vi har fått frihet under ansvar men tyvärr fungerar det inte. Folk blir sjuka och dör och då talar jag inte bara om äldre över 80 år. Alla drabbas. Jag arbetar inom hemsjukvården och förvånas över att folk inte fattar att vi har drabbats av den största farsoten i modern tid, och värre blir det.

Folk hoppas att så fort vi har vaccinerat de flesta så är det fritt fram och vi kan börja leva som vanligt och umgås som vanligt igen. Ingenting kan vara mer felaktigt. Det är oklart hur vaccinets effekt ser ut på nya, mer smittsamma mutationer, och om man kan bära på smitta och bli sjuk även om man är vaccinerad.

Folk måste förstå allvaret i vad som händer innan det är för sent.

Folk måste förstå allvaret i vad som händer innan det är för sent. Vad är det för människor som tror de står över alla andra och reser utomlands och till fjällen och liknande?! Det är så egoistiskt och arrogant så det bör straffas med att leva på vatten och bröd i stora lokaler tillsammans med andra likasinnade i minst tre veckor.

Vi som arbetar inom hemsjukvården, och som dagarna i ända tar på oss skyddusutrustning, är så trötta på människors nonchalans som gör att vi dagligen får smittspåra och utsätta oss för livsfara utan att få något annat en en klapp på axeln.

Svenska folket – skärp er! Åk inte utomlands! Håll avstånd. Använd munskydd om du går utanför hemmet. Känner du dig minsta sjuk, stanna hemma. Dessa enkla regler räcker långt och då kanske vi kan återgå till ett bättre samhälle, inte i år och troligen inte nästa år men om några år, vilket ändå är bättre än alternativet om vi fortsätter som nu.

Sjuksköterska i 37 år

LÄS MER: Tusentals västsvenskar till Sälen under sportlovet

LÄS MER: Nya, tuffare restriktioner införs i Västra Götaland

LÄS MER: Laget före jaget – det är kärlek!