Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Insändaren är nöjd med sin SUV. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT
Insändaren är nöjd med sin SUV. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

SUV:en kan vara en bra lösning

Vårt alternativ hade varit att köra två bilar varje gång vi skulle iväg allihop, skriver ”Förvånad bilist”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

4/4 Poängen med SUV:ens fulhet

Dra inte alla SUV:ar över en kam.

Jag hade själv turen att hitta en ny bränslesnål SUV för två år sedan. Den är rymlig, sjusitsig, fyrhjulsdriven, har en liten dieselmotor som inte är stark och en manuell växellåda som gör det lättare att köra bränslesnålt. Den förbrukar mindre bränsle än någon annan av mina tidigare bilar – 0,50 liter/mil vid blandad lugn körning. Perfekt för den stora familjen, miljön och plånboken.

Biltypen är inte onödig, för alla plus bagage på plats, bilen är säker och det är lätt att ta sig fram på vintern och på dåliga vägar. Vårt alternativ hade varit att köra två bilar varje gång vi skulle iväg allihop.

Men tyvärr sålde biltillverkaren inte tillräckligt många av just denna modellkombination i Sverige, så de drog in den. Har dessutom hört från bilföretaget att de tjänar mer pengar på de mer motorstarka alternativen.

Modellen finns kvar, men med andra motoralternativ – som förbrukar mer.

Förvånad bilist

LÄS MER: Guide till det du behöver veta om elbilar