Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skyddsutrustning har nationellt hotat att bli en bristvara, men vår intensivvårdspersonal har hela tiden haft tillgång till adekvat utrustning, skriver Sahlgrenska Universitetssjukhuset i en replik. Bild: Jonas Dagson/TT
Skyddsutrustning har nationellt hotat att bli en bristvara, men vår intensivvårdspersonal har hela tiden haft tillgång till adekvat utrustning, skriver Sahlgrenska Universitetssjukhuset i en replik. Bild: Jonas Dagson/TT

SU: Medarbetarna är det viktigaste vi har

Det har varit en extraordinär tid, och vi förstår att det finns många olika upplevelser av den tiden, skriver Martin Hubrich, tf verksamhetschef för Anestesi-Operation-Intensivvård Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

9/10 Personalen hanteras som kanonmat

Rådande pandemi, med en helt ny dödlig smitta, har utmanat hela vårdapparaten. Sahlgrenska Universitetssjukhusets har i detta, tack vare medarbetare och chefers insatser, lyckats se till att ingen patient i behov av akut intensivvård, covidsmittad eller inte, har nekats plats.

Med de höga dödstalen från norra Italien för ögonen gjordes i våras en kraftig mobilisering av en redan ansträngd intensivvårdsorganisation. På kort tid fördubblades antalet platser, och vårdpersonal från hela sjukhuset hjälpte till att driva dem. I det fick intensivvårdens medarbetare, med sin expertis, en avgörande roll. Det har hela tiden varit självklart att vi, samtidigt som vi strävar för att klara intensivvården, också värnar våra medarbetare. Ambitionen har varit en nära och öppen dialog.

För att klara pandemin har sjukhuset, i ett pressat läge, tvingats ta tuffa beslut kring semestrar. I det arbetet har vi förhållit oss till gällande lagar och avtal, och månat om en god dialog enligt vår samverkansmodell. Vårt tydligt uttalade mål var att ge alla vi kunde fyra veckors sammanhängande semester.

Skyddsutrustning har nationellt hotat att bli en bristvara, men vår intensivvårdspersonal har hela tiden haft tillgång till adekvat utrustning. När det gäller den extra covid-ersättningen är det ett regionalt beslut finansierat med regionala medel, som togs av en enig regionstyrelse.

Det har varit en extraordinär tid, och vi förstår att det finns många olika upplevelser av den tiden. Vår samlade upplevelse är att våra medarbetare, inte minst inom intensivvården, har gjort ett fantastiskt arbete. Vi hade aldrig klarat detta utan dem och deras unika kompetens är fortsatt lika viktig nu när vi återgår till ordinarie verksamhet.

Martin Hubrich, tf verksamhetschef för Anestesi-Operation-Intensivvård Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

LÄS MER: Sahlgrenskas sparkrav: Hundratals miljoner kronor