Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jag tror jag talar för många när jag säger att studenterna 2020 är helt förkrossade, menar insändarskribenten. Bild: Ola Folkesson

Studenterna är förkrossade

Trots att vår skola har gått ut med strikta regler om att studentflak inte är tillåtet, så tvekar företaget som vi hyr studentflak av på att betala tillbaka den stora summa pengar som vi elever tillsammans har samlat ihop, skriver Isolde Pariona.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I totalt tolv år har jag och 370 andra elever på min skola slitit häcken av oss för att få fira studentdagen tillsammans den 2 juni. Det har varit tolv tuffa år, speciellt dessa tre sista gymnasieår. Detta är vi absolut inte ensamma om.

Situationen är annorlunda nu, och så är det bara. Ingen hade räknat med detta. Men i samband med studenten har många lagt stora summor pengar på det firande som skulle ske den 2 juni. Detta är kostnader på bland annat lokaler, klänningar och kostymer, flak och plakat. En stor del av dessa summor ersätts inte.

Nu har min skola tvingats dela upp alla elever från årskurs 3 i två avslutningar både den 1 och 2 juni, något många inte alls var beredda på. Vi hade ju räknat med att få fira studentdagen tillsammans. Trots att vår skola har gått ut med strikta regler om att studentflak inte är tillåtet, så tvekar företaget som vi hyr studentflak av på att betala tillbaka den stora summa pengar som vi elever tillsammans har samlat ihop. Detta förstår jag inte. Jag tror jag talar för många när jag säger att studenterna 2020 är helt förkrossade.

Isolde Pariona

LÄS MER: Studentflak förbjuds av Transportstyrelsen