Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns stora pengar att spara om den regionala tågtunneln inte blir av, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Berg
Det finns stora pengar att spara om den regionala tågtunneln inte blir av, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Berg

Strunta i tunneln när skatteunderlaget minskar

Alla projekt eller beslut i samhället som inte redan är genomförda, måste omprövas, skriver Åke Ekener.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Många företag i Göteborg och i hela Sverige permitterar eller avskedar folk. Det innebär att skatteunderlaget minskar drastiskt. Minskar skatteunderlaget innebär det att statens pengar inte räcker till arbetsunderstöd, skola sjukvård, försvar, äldreomsorg och allt, allt annat som vårt samhälle kräver av staten.

Vad gör du privat om du håller på att bygga om ditt hus eller funderar på en större bostad till familjen? Om pengarna inte räcker. Bryr du dig eller tänker du ”har vi råd”?

Så måste våra politiker tänka och handla omedelbart. Alla projekt eller beslut i samhället som inte redan är genomförda, måste omprövas. Stort som smått.

I Göteborg planeras för en regional tågtunnel som OBS! ännu inte är byggd. Om järnvägen istället byggs rakt från Korsvägen till Centralen kommer vi att spara 10–15 miljarder kronor. Om kommunpolitikerna i Göteborg går till riksdagen och föreslår detta sparande, tror du att riksdagen säger nej?

Det tro inte jag heller!

Däremot tvivlar jag på Göteborgs kommunpolitiker.

Åke Ekener