Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förarna i de här racen borde dömas för grov vårdslöshet i trafik och fråntas sina körkort, om de har några, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Berg
Förarna i de här racen borde dömas för grov vårdslöshet i trafik och fråntas sina körkort, om de har några, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Berg

Fria ord: Streetracing är organiserad trafik-kriminalitet

Publiken som tittar på streetracing är medansvarig till den här kriminaliteten som drabbar allmänhet och miljö, skriver Annette Norling.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Artiklarna om streetracing i Göteborg är intressanta. När de inte får köra på industrivägar, ja, då spärrar de av allmänna vägar, sätter upp väghinder, med mera. Bara det olagligt! Jämför med det som hände i Angered för några veckor sedan.

Man motiverar sin kriminalitet med att man minsann inte får köra på andra, mindre vägar! Jag anser att det här gänget är precis lika kriminellt och oacceptabelt som andra kriminella gäng. Om något är olagligt så gör vi det i alla fall! Tar lagen egna händer. Publiken är verkligen medansvarig till den här kriminaliteten som drabbar allmänhet och miljö.

Förarna i de här racen borde dömas för grov vårdslöshet i trafik och fråntas sina körkort, om de har några. De ansvariga organisatörerna bör också dömas för allvarlig brottslighet. Det finns säkert spel om pengar i konceptet. Det rör sig om olaglig verksamhet inom flera områden.

Lägg polisiära resurser på att stoppa den här kriminella rörelsen och lagför alla deltagare. All kriminalitet ska beivras. Annars får samhället ännu större problem med kriminalitet.

Annette Norling

LÄS MER: Polisen: ”Det blir mer och mer streetrace”