Jag såg fram emot att från och med det här året få den lägre inkomstskatten för pensionärer, skriver Thorsten Schütte.
Jag såg fram emot att från och med det här året få den lägre inkomstskatten för pensionärer, skriver Thorsten Schütte. Bild: Fredrik Surell/TT

Straffskatten för pensionärer måste stoppas snarast

Heder åt MP som driver detta hårdast! skriver Thorsten Schütte.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Efter förra fredagens antiklimax i riksdagen, där finansministern Elisabeth Svantesson (M) gav ett ickesvar om den höga skatten för 57:ornas pensioner i år, känner jag frustrationen växa. Med sjukersättning på deltid som slutade när jag fyllde 65 år och uppsägningslön anpassad till att kunna "valsas ut" till 65-årsdagen var jag tvungen att börja mitt pensionsuttag i fjol då riktåldern för pension var 65 år.

Jag såg fram emot att från och med det här året få den lägre inkomstskatten för pensionärer. Men tji fick jag med cirka 3 000 kronor högre skatt i månaden än pensionärer födda 56 och tidigare. Riktåldern är visserligen höjd till 66 i år, men i fjol var den 65 och lagt kort borde ligga!

ANNONS

Jag hoppas innerligen att en riksdagsmajoritet kör över finansministern och på detta sätt stoppar ett växande politikerförakt. Heder åt MP som driver detta hårdast!

Thorsten Schütte

LÄS MER:Ny skatteregel ger chockhög skatt för pensionärer födda 1957 och 1959

LÄS MER:Skattbestraffa mig inte för att jag är född 1959

LÄS MER:Ingen lägre skatt på min pension trots alla löften

ANNONS