Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild från covidavdelning på Östra sjukhuset.  Bild: Björn Larsson Rosvall /TT
Arkivbild från covidavdelning på Östra sjukhuset. Bild: Björn Larsson Rosvall /TT

Stort tack – jag hoppas att ni orkar!

Att ni lyckas hålla humöret uppe och visa respekt för oss patienter är verkligen fantastiskt, skriver Johanna.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Detta måste helt enkelt sägas. Personalen på Östra sjukhuset – dit vården av covid-sjuka koncentreras – gör ett fantastiskt jobb! Ni är värda min djupaste respekt och jag vet att många andra håller med mig.

I över ett år har ni vårdat svårt sjuka människor och räddat liv på akuten och intensivvårdsavdelningarna. Detta otäcka livshotande virus angriper andningsorganen och i allvarliga fall måste patienter läggas i respirator.

Ni har räddat mitt liv och jag vet att ni delade denna oerhörda glädje med mig.

I en sådan har jag legat nedsövd i en vecka. Ni har räddat mitt liv och jag vet att ni delade denna oerhörda glädje med mig.

Kraven på hygien för att förhindra smittspridning är extremt höga. Ni måste arbeta i en skyddsutrustning som skulle göra vem som helst svettig. Detta extra ok bär ni med aktning, för man hör absolut inget gnäll. Att ni lyckas hålla humöret uppe och visa respekt för oss patienter är verkligen fantastiskt.

Här i Göteborg har antalet vårdade legat på en jämn (dock hög) nivå och när varningarna om att det ökar igen kommer hoppas jag verkligen att våra politiker inte bara klappar er på axeln och tycker att ni är duktiga. Ni är värda mycket mer än så. Som medborgare kan jag tycka att ett extra lönepåslag är på sin plats.

Tack alla som arbetar inom covidvården – jag hoppas att ni orkar! Det är inte över ännu.

Johanna

LÄS MER: Här har pandemin slagit hårdast – antal döda på äldreboende