Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Stora frågor kräver folkligt stöd

Tänk om politikerna plötsligt lyssnade på väljarna. Tänk om en kompromiss var möjlig. Men icke. Riktigt ansvarsfulla politiker borde arbeta för breda folkliga lösningar i de stora frågorna, skriver Åke Ekener.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik

till David Josefsson (M), 3/4

Jag skrev att en uppluckring av bygget av Västlänken kan vara på väg eftersom du i GP sa att "vi befinner oss i ett parlamentariskt läge som gör att alla etablerade partier måste arbeta med hur man möter väljaren och hur man lyssnar på dem".

Lyssnar på dem!?

Tanken svindlade. Tänk om politikerna plötsligt lyssnade på väljarna. Tänk om en kompromiss var möjlig.

Du fick mig och många andra att tro att ”lyssna på väljarna” var det nya anslaget. Men det var bara ett innehållslöst uttalande för att vilseleda. Du tänker inte alls lyssna på väljarna när det gäller tunnelbygget. Den största frågan vi har i Göteborg.

Sedan skriver du att ”När beslutet togs 2009 var vi inte duktiga på att förklara varför och efteråt duckade vi alltför ofta när frågan kom upp". Tyvärr gäller detta fortfarande år 2019!

Riktigt ansvarsfulla politiker borde arbeta för breda folkliga lösningar i de stora frågorna. För att ena väljarna och kanske få 80 procent eller mer av oss att stå bakom beslutet. Vilken seger det skulle vara för politikerna.

Att slå ihop Trafikverkets kunskaper med de olika, synnerligen genomtänkta, förslag som visar en rak dragning av spåren från syd till nord, vore klokt. Då slipper man tunneln under centrum och runt Haga, sparar miljarder, minskar miljöpåverkan, skonar de centrala delarna och låter våra fina butiker leva vidare. Vilken seger det skulle vara för våra politiker.

Åke Ekener