Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Anders Hansens fantastiska program "Din hjärna" i SVT förstörs tyvärr av en massa oönskad musik, anser skribenten. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Stoppa ljudplågan i TV

Alltför många TV-program förstörs av ovidkommande musik. Finns det något sätt att slippa ljudplågan? skriver signaturen Såå trött i öronen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vill gärna se den faktaserien Din hjärna på SVT1, men står inte ut med alla pålagda musiksnuttar. Trots perfekt hörsel är det ibland svårt att uppfatta vad den fantastiske Anders Hansen säger.

Det vore väl på plats att i detta program ta upp hur hjärnan påverkas av att ständigt försöka ignorera all oönskad musik för att kunna koncentrera sig på innehållet.

Ratar numera många intressanta program på grund av att det hela tiden pågår musik, speciellt i TV4.

Vem fick för sig att vi ständigt måste matas med helt ovidkommande så kallad musik även i intressanta naturprogram, där man föredrar att höra speakerns röst, tassandet av ett par fötter, vattnets porlande eller vindens sus.

Till råga på allt skall väl stimpengar betalas av våra licenspengar till upphovspersonen?

Finns det något sätt att slippa ljudplågan?

Såå trött i öronen