Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Witt/TT
Bild: Henrik Witt/TT

Stoppa den grymma jakten

Våra myndigheter som ska se till att de vilda djuren ej utsätts för onödigt lidande är besatta med jägare och förbjuder inte fällor om vi inte säger ifrån, skriver signaturen AA.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Två hundar har suttit instängda i en rävfälla i skogen, i en knapp månad! Fällan hade inte vittjats. De hittades svårt utmärglade. Hur många gånger har detta hänt något vilt djur, till exempel räv eller lokatt? Det får vi aldrig veta. Ingen myndighet finns ute i skogarna som kontrollerar att saker och ting går ”rätt” till.

En lokatt som blir instängd i en fälla river i sin desperation och panik av sig både klor och tänder för att försöka ta sig ut!

En lokatt som blir instängd i en fälla river i sin desperation och panik av sig både klor och tänder för att försöka ta sig ut! Den är chanslös när jägaren kommer och avlossar det dödande skottet.

Onödigt lidande ska undvikas, sägs det. Men hos ansvarig myndighet i Sverige har man inte ens en definition av vad onödigt lidande är. Våra myndigheter som ska se till att de vilda djuren ej utsätts för onödigt lidande är besatta med jägare och förbjuder inte fällor om vi inte säger ifrån. Du behövs! Gå med i någon organisation för vilda djurs rättigheter. Hjälp till att förbjuda de grymma fällorna! De hör inte hemma i ett modernt, humanistiskt samhälle.

AA