Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Statsminister Stefan Löfven (S) behöver ha mer handlingskraft, anser insändarskribenten. Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT
Statsminister Stefan Löfven (S) behöver ha mer handlingskraft, anser insändarskribenten. Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT

Stefan Löfven har fel fokus i kristider

Jag vill se en statsminister som vänder på alla stenar och tar fighten för att säkra vaccin, skriver ”Observatören”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sverige förr: Per-Albin Hansson, Tage Erlander och Olof Palme. Politiker som vill något och hade förmågan att genomföra saker. På olika sätt under olika skeenden hanterade de kriser som andra världskriget och kalla kriget. De fokuserade på att hantera kriserna.

Sverige i dag: Stefan Löfven. Statsministern som gör allt för att inbilla befolkningen att frågan om demokrati är viktigast nu. Mitt under den värsta krisen sedan andra världskriget. Okej, jag skulle kanske lyssna om statsministern först avslutade samarbetet med Vänsterpartiet med sina rötter i kommunism. Ett samarbetsparti med en riktigt solkig historia kantad av hyllningar till diktatorer i odemokratiska statsskick och stöd till antidemokratiska krafter.

Jag struntar för tillfället i frågan om Liberalernas beslut att stödja en annan regering än den nuvarande.

Men först och främst vill jag höra och uppfatta handlingskraft när det gäller covid-19 och vaccination av befolkningen. Jag struntar för tillfället i frågan om Liberalernas beslut att stödja en annan regering än den nuvarande.

Jag vill se en statsminister som agerar och kommunicerar för att säkra tillgången till vaccin, som samarbetar över alla möjliga gränser för att fixa detta nu. Som vänder på alla stenar och tar fighten. Men det kanske är att begära för mycket.

Observatören

LÄS MER: Löfven varnar för Liberalernas beslut

LÄS MER: Kraftig ökning av medelålders covidpatienter