Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pengar finns, men på fel konton, skriver insändaren. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Pengar finns, men på fel konton, skriver insändaren. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Stadens skumma prioriteringar

Anställda i staden vågar ofta inte uttrycka sina synpunkter eftersom de då anses som besvärliga och halkar efter i lönesättning och karriärmöjligheter, skriver insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är fullkomligt otroligt. Det saknas 3,5 miljarder till att rusta upp stadens skolor, och varför är jag inte förvånad.

Och då har man tydligen inte räknat med alla förskolor och äldreboenden som också förfaller.

Som anställd på lokalförvaltningen har jag god insyn i hur det hela fungerar. Nåja. Allt är inte lokalförvaltningens fel. Även om det finns brister i ledningen. Det stora problemet är de politiker som styr vår stad.

När det gäller fördelning av resurser inom staden verkar Social Resursförvaltning och Trafikkontoret vara de stora vinnarna. De har tydligen helt obegränsade resurser att lägga på diverse olika verksamheter och projekt.

Boenden som kostar miljoner att renovera varje år. Trafikprojekt som kostar hur mycket som helst, blir försenade, kostar ännu mer. Läggs ner. Men det är helt ok.

Linbanan och Västlänken är bara två exempel.

Något som för mig ter sig som ett svart hål är kvarteret Traktören där bland annat Trafikkontoret, byggnadsnämnden, med flera instanser huserar. Denna byggnad kostar enligt min uppfattning fantasisummor varje år. Det verkar inte finnas några begränsningar vad gäller underhåll – ifrågasätts ens önskningarna hos de som verkar i huset? Frågar ni mig så är hela huset ett stort fuskbygge som borde rivas.

Listan kan göras hur lång som helst. Pengar finns, men på fel konton.

Anställda i staden vågar ofta inte uttrycka sina synpunkter eftersom de då anses som besvärliga och jag tror det gör att de halkar efter i lönesättning och karriärmöjligheter.

Snälla GP. Undersök stadens skumma prioriteringar. Undersök varför så många inkompetenta personer innehar chefspositioner. Försök bringa klarhet i vad som sker med våra skattepengar. Snälla politiker. Ta ert ansvar och försvinn.

Trött på allt som har med staden att göra

LÄS MER: Göteborg skrotar Hjärntorget – sparar miljoner varje år