Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Cia Wedberg
Bild: Cia Wedberg

Staden sopar upp löv extra ofta

Plötsliga omslag i vädret kan ställa till det trots att vi nyligen sopat undan löven, skriver Stefan Risedal, Göteborgs stad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Katarina Andersson, 28/10

I Göteborgs stad är det trafikkontoret som ansvarar för maskinsopningen av bland annat gång- och cykelbanorna på stadens egen mark. Så här års, när löven faller av träden, sopar vi extra ofta, ibland flera gånger i veckan. Övriga året sopar vi en gång i veckan.

Men även om vi hinner sopa upp löven i till exempel Nya allén, som du skriver om, två gånger inom loppet av några dagar så kan ett plötsligt omslag i vädret – som kraftig vind eller minusgrader – nästa dygn på nytt fylla marken med löv. Då är det svårt att snabbt hinna sopa upp löven från alla gång- och cykelbanor i staden igen. Men anmäl gärna till staden om du upptäcker att det behövs extra sopning eller städning. Maila då [email protected] eller ring 031-365 00 00.

När det gäller belysning i Nya allén kan vi inte av din insändare utläsa om du saknar ljus på någon särskild del av cykelbanan där. Trafikkontoret planerar dock för att kunna sätta upp särskild belysning över cykelbanan i västligaste delen av Nya allén, på sträckan från Järntorget och till i höjd med Pusterviksplatsen. Trafikkontoret har tagit in anbud från flera företag som kan sätta upp denna belysning men kan ännu inte ange när detta kommer att ske.

Stefan Risedal

planeringsledare, trafikkontoret Göteborgs stad