Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Stackars högstadieelever

Kanske hade det bjudits fel sorts soppa i bamba. Då fylls nämligen vår butik med smasksökande högstadieelever, skriver Lars Josefsson, närmiljöpedagog.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Häromdagen mötte jag tre totalengagerade härliga barnjuveler på gångvägen mellan skolan och vår affär i Sävedalen. De städade med sådan innerlig glöd att även jag smittades. Men redan nästföljande eftermiddag möttes jag på samma gångväg av utspridda bullpåsar som inte riktigt lyckats nå fram till papperskorgen i den omedelbara närheten. Kanske hade det bjudits fel sorts soppa i bamba. Då fylls nämligen vår butik med smasksökande högstadieelever.

Jo, jag vet att varje steg kan vara en kamp för dig som tonåring, men ändå … Eller handlar det möjligen om att papperskorgen är vänd åt fel håll, att mödan därför blir bakvänd och oöverskådligt strapatsrik?

Lars Josefsson

närmiljöpedagog