Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

20180406 TrollhättanVård , sjukvård , NU-sjukvården , Näl , operation , röntgen ,  akuten ,  läkare Bild: Stefan Bennhage
20180406 TrollhättanVård , sjukvård , NU-sjukvården , Näl , operation , röntgen , akuten , läkare Bild: Stefan Bennhage

Stäng inte den psykiatriska mottagningen på Öckerö

Bara att det faktiskt finns känns som en uppmuntran till sådana hopplösa och oönskade fall som jag, skriver ”Ännu ung men uppgiven”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Har varit patient på psykiatri väst under många år och omgångar. Det har inte varit någon lätt resa. De har kämpat hårt för att försöka bli av med mig som patient och lyckats. Tyvärr har enda alternativet varit att återvända dit, vilket inte varit lätt. För jag har inte varit önskvärd och därmed fått vänta många år på en plats igen.

Nu sliter de med personalbrist och för många patienter. De har mycket svårt att få tag på behörig personal och läkarkontakten har ofta varit någon som varken förstår eller talar svenska, som naturligtvis är väldigt viktigt inom ett sådant här yrke.

Så stäng inte en mottagning som tycks fungera, som den på Öckerö. Bara att det faktiskt finns känns som en uppmuntran till sådana hopplösa och oönskade fall som jag.

Ännu ung men uppgiven

LÄS MER: Bevara den fungerade psykiatrimottagningen på Öckerö

LÄS MER: Samtalen till Självmordslinjen ökar under corona

LÄS MER: Vad fan får vi för vårt hårda slit - applåder?