Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Olof Ohlsson
Bild: Olof Ohlsson

Sprid ut evenemangsstråket

Göteborgs centrum är trångt. Låt det växa och spräng dagens barriärer så att staden kan bindas ihop och segregationen minska, skriver Eva Dufva.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nyligen fanns en artikel i GP om att centrum kan flyttas till norra sidan av Femmanhuset tack vare Västlänken. När den nya Hisingsbron är klar står Frihamnen i direktförbindelse med detta nya centrum. Gamlestaden är på väg att växa upp till en het stadsdel. Så här är det i det nya Göteborg. Tack och lov har också S insett att det gamla evenemangsstråket gjort sitt. Att planera ett likadant plus ett stort affärscentrum tyder på dålig insikt om vilket samhälle vi lever i – till och med vilken stad vi lever i.

Med Västlänken förändras staden genom de nya centrum som kan byggas upp runt stationerna. Att frigöra utrymmet mellan Skånegatan och Mölndalsån för att bygga bostäder och verksamheter skulle ge alla som bor i områdena med Korsvägen som nav tillgång till de små butiker som folk börjar tycka om allt mer. Med internethandeln och de stora affärsområdena utanför centrum klarar vi oss bra utan svettiga promenader i tråkiga värmestugor.

Göteborgs centrum är en trång sektor som bör låtas växa ut över de leder som skär av staden för att binda ihop och inte medverka till segregation. Bygg därför nya Valhalla i Frihamnen och multiarenan i Gamlestaden och låt oss slippa detta döda område som evenemangsstråket utgör.

Eva Dufva