Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Spiken i kistan

Missbruket av våra välfärdssystem är ohållbart. Att lappa och laga duger inte längre, skriver signaturen Organiserad socialdemokrat.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Varje dag läser jag om bedrägliga LSS-bolag, arbetsgivare som säljer arbetstillstånd, aktivt kriminella med sjukpension, naturaliserade svenskar som inte bor här men uppbär allt man kan få; bostadsbidrag, barnbidrag, försörjningsstöd, skolpeng, föreningsstöd med mera.

Det här duger inte; våra välfärdssystem är byggda som skyddsnät för medborgare som haft oturen att drabbas av sjukdom eller arbetslöshet, men såväl innan som efteråt bidragit/bidrar till det gemensamma.

Vi har nu nått den kritiska massa där fusk, bedrägerier och orättfärdighet fått systemen att implodera. Denna utveckling speglas i ett samtidigt djupt missnöje hos mig och andra lojala medborgare – vi är många som citerar Leif Östlings ”vad fan får jag för pengarna?”. Jo, vi får fingret av våra politiska ledare.

Nu finns inte längre utrymme för justeringar eller kompletteringar av system och kontrollsystem. Det är dags att radikalt rasera välfärdssystemen till noll – inga bidrag eller stöd till någon!

Organiserad socialdemokrat