Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Björn Larsson Rosvall / TT
Bild: Björn Larsson Rosvall / TT

Spelar ingen roll om hunden sitter lite längre bort

Pälsdjursallergener är luftburna och det spelar ingen roll om hunden placeras i några bord bort – kvällen är förstörd för oss som påverkas av allergi, och vi måste lämna, skriver signaturen Allergimamman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Kommentar

till Sofie Sundman 23/7

Från att för 15–20 år sidan varit förbjudna på restaurang och caféer förekommer numera rikligt med hundar i serveringslokaler och butiker. Detta är säkert trevligt för hundägare, med mycket begränsande för alla oss som lever med allergi eller har en anhörig som gör det. Min son är kraftigt pälsdjursallergisk. Vi har oräkneliga gånger behövt lämna restauranger mitt i ätandet för att någon annan gäst absolut måste ha sin pälsbeklädde skyddsling med vid sitt bord. Har aldrig varit med om att personalen ens ställt frågan till andra gäster om det är okej. Pälsdjursallergener är luftburna och det spelar ingen roll om hunden placeras i några bord bort – kvällen är förstörd för oss som påverkas av allergi, och vi måste lämna.

Det stämmer heller inte som många tror att vissa raser är "allergivänliga". Hunden har sex olika allergener och de varierar mer mellan hundindivider, till och med inom samma kull, än mellan raser.

Jag faller in i Sofies önskan: Ni som välkomnar hundar och andra pälsdjur i era lokaler: snälla gör det lättare för oss att välja genom att skylta detta noga på er dörr och på er hemsida.

Och ni som inte tillåter pälsdjur i era lokaler – skylta tydligt med detta. Nästan 20 procent av befolkningen är pälsdjursallergiska: ni kommer att få många nya kunder.

Allergimamman