Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Holmberg / TT
Bild: Henrik Holmberg / TT

Sparandet ett skott i foten

Mölndals skolförvaltning ska spara 15 miljoner kronor. Det är varken bra för barnen eller personalen, skriver signaturen Humanisten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Mölndals skolförvaltning ska spara 15 miljoner kronor. Främst är det förskole- och fritidsbarn och deras pedagoger som utsätts. Hur då, undrar kanske du? Jo, ett tydligt exempel är att när någon ur personalen är borta så tillsätts ingen vikarie. Semester eller sjukdom, det spelar ingen roll. Ingen vikarie! Istället får befintlig personal täcka upp. Alltså, jobba för fler.

Därför går en sjuk till jobbet och drar sig för att ta semester eftersom det ju drabbar arbetskamraterna. Hur påverkar detta barnet du känner?

Ett svar är: Mölndals redan låga lärartäthet blir ännu lägre, vilket gör att ännu färre barn får den omsorg de behöver och som deras föräldrar tror att de får. Barn får mindre tid med vuxna och anställda mår sämre.

Mölndals skolpolitiker tänker kanske att de som jobbar på fritids eller i förskola gillar barn så himla mycket att de slår knut på sig själva för att lösa varje situation de ställs inför men nu, tanklösa människor, nu har ni ”skitit i det blå skåpet”. Städa upp det ni ställt till med!

Humanisten