Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sören Håkanlind
Bild: Sören Håkanlind

Sovvagnen mot norr somnar in

I dag planeras för nattåg till Berlin, Hamburg och Paris men invånarna i Västsverige blir av med sitt enda nattåg till Jämtland och övre Norrland. Det är ett hån, skriver signaturen Miljövän.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Då var det dags igen att försämra våra möjligheter att åka tåg bekvämt från Göteborg till Åre. Möjligheten att åka i första klass sovkupé från Göteborg till Åre försvann för några år sedan. Första klass sovvagnar flyttades till Stockholm. SJ menade att västsvenskarna får hålla till godo med andra klass sovkupé och toalett i korridoren medan stockholmarna skulle åka fint med egen ”kuppe”, toalett och dusch.

Det får man ju förstå, fint folk skall ju ha det bekvämt och vi andra fick ju i alla fall sova på väg upp till Åre. Det var inte så farligt att knô och snarka ihop med två andra i kupén och tassa upp mitt i natten och göra sina behov, även om det var lite kallt om fossingarna.

Politikerna i Stockholm säger inget utan fokuserar som vanligt på att förbättra för invånarna i huvudstaden.

Nu har SJ bestämt att nattågen från Göteborg till Jämtland och övre Norrland skall tas bort helt från och med december i år. Politikerna i Stockholm säger inget utan fokuserar som vanligt på att förbättra för invånarna i huvudstaden.

I dag planeras för nattåg till Berlin, Hamburg och Paris men invånarna i Västsverige blir av med sitt enda nattåg till Jämtland och övre Norrland. Västsvenska politiker är inte bättre, de sitter tysta och vill inte störa makthavarna i Stockholm. Fegt. Ibland längtar en icke socialdemokrat efter Göran Johansson (S).

Vi har väldigt svårt att förstå indragningen av sovvagnar från Göteborg. Det är emot allt miljötänkande och ett hån mot alla oss som har åkt tåg många år för att kunna njuta av skidåkning i Jämtlands vackra fjällmiljö.

Miljövän

som gillar att sova på tåg