Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Anders Ylander

Sorglig utarmning av stadskärnan

Vem vill besöka en stad som ”bara” består av stängda butiker, kontor, kaféer och kedjebutiker? skriver Göran Holmer.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Kan nu konstatera att ytterligare två anrika butiker i centrala Göteborg måste stänga av lönsamhetsskäl. Allt högre butikshyror, sämre tillgänglighet och ett allt mindre kundunderlag anses vara huvudskälen.

En levande stad består av en shoppingvänlig stadskärna med ett utbud av skilda slag, som kan attrahera såväl lokalt boende som turister. Vem vill besöka en stad som ”bara” består av stängda butiker, kontor, kaféer och kedjebutiker och som därmed ser likadana ut överallt?

Inser naturligtvis att utvecklingen med ökad näthandel inte går att stoppa, men den medför också konsekvenser som utarmning av butiksbeståndet i centrum och därmed attraktionskraften. Ensam hemmashopping på nätet kan väl knappast mäta sig med en shoppingrunda med kompisarna och en social fika på stan – eller?

Göran Holmer