En skräpig och smutsig stad skapar en uppgivenheten och frodar annan icke önskvärt beteende bland stadens invånare, skriver signaturen Jonas. OBS Genrebild.
En skräpig och smutsig stad skapar en uppgivenheten och frodar annan icke önskvärt beteende bland stadens invånare, skriver signaturen Jonas. OBS Genrebild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Sopstationerna blir som en visuell bild av stadens skick

Hur är det möjligt att staden inte kan sköta och upphandla underhållet av återvinningsstationerna bättre och verkligen underlätta för alla medborgare som vill göra rätt och sortera sitt skräp i rätt behållare? skriver signaturen Jonas.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Kombinationen att vilja göra rätt för sig och slippa betala i onödan för en tömning av kärlen hemma gör att många med mig väljer att sortera och slänga sitt skräp på de flertalet återvinningsstationer som finns runt om i stan.

En kväll (28 december) var det dags för mig att slänga julens emballage, papper, kartong, flaskor mm. Vid mitt 4e(!) stopp hittade jag ett par behållare där jag tack vare höstens flitiga besök på gymmet kunde trycka in mitt skräp som jag väljer att sortera.

HUR är det möjligt att staden inte kan sköta och upphandla detta bättre och verkligen underlätta för alla medborgare som vill göra rätt och sortera sitt skräp i rätt behållare istället för att slänga det hemma med sina vanliga sopor!?

ANNONS

Utöver att det stör mig att jag ska behöva åka runt till flera platser innan jag lyckas trycka in mitt skräp gör detta att:

- De stackare som bor i närheten får råttor och annan ohyra in på knuten, samt en fruktansvärd tråkig miljö runt omkring sig.

- En skräpig och smutsig stad skapar en uppgivenheten och frodar annan icke önskvärt beteende bland stadens invånare.

Med tanke på allt annat som skrivs, debatteras och märks om neddragningar i skola och vård är detta kanske bara en visuell bild av just detta.

På riktigt, det handlar om att tömma skräp. Ska vi inte ens lyckas med det?

Jonas

ANNONS