Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carolina Falkholts nya muralmålning ”Lesbisk häxhora” kan ses från Willinsbron i Gårda. Bild: Meli Petersson Ellafi
Carolina Falkholts nya muralmålning ”Lesbisk häxhora” kan ses från Willinsbron i Gårda. Bild: Meli Petersson Ellafi

Snippmålningen förnedrar oss kvinnor

Vem vill mötas av dessa groteska vulgära underlivsbilder? Inte jag i alla fall, skriver signaturen ”Jag – en kvinna”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborg har många fina statyer av både nakna män och kvinnor. Statyer som visar våra fina kroppar. Dessa har funnits under hela min uppväxt i stan och jag har aldrig reagerat negativt på det.

Men de så kallade konstverk som Falkholt ägnar sig åt är en skymf och förnedring av det kvinnliga könet. Vem vill mötas av dessa groteska vulgära underlivsbilder? Inte jag i alla fall. Det är en stor skam och avsaknad av förnuft att Göteborg tillåter sådana målningar. Nej, allt kan inte tolereras i konstens namn.

LÄS MER: Ingen bryr sig när Falkholts snippa blir vandaliserad

Och namnet på den sista målningen ”Lesbisk häxhora”?

Förklara dig Falkholt! Varför vill du så till den milda grad förnedra kvinnan? Detta bygger inte upp kvinnors självförtroende precis. Är inte du också en kvinna? Skulle du vilja se ditt underliv i förstorad form i allmän gatumiljö?

Allt vi försöker bygga upp som gäller jämlikhet och respekt för män och kvinnor förstör du med din kränkande framställning av det kvinnliga könet.

Jag – en kvinna

LÄS MER: Var tredje gör fel – så gör du knipövningar på rätt sätt

LÄS MER: Snippsnusk kan aldrig vara konst