Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Snällhet inget recept för lycka!

Svenskarna vill vara ett hjälpsamt och lyckligt folk, men att vara ”snäll” på ett naivt sätt utgör inget recept för att bli lycklig när problemen slår tillbaka, skriver signaturen Björn.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Svenskarna är förvirrade. Vilka är vi? Ska vi göra världen bättre? Vi är väl lyckligast, eller? Om vi är snälla och lägger ett par kronor i tiggarens kopp eller om vi tar emot många migranter och hjälper många, då ska vi väl bli lyckliga?

Nej, nu visar det sig i en undersökning att svenskarna är minst lyckliga av våra nordiska grannar. Trots hög migration och högst skattetryck i världen som ska bädda för ett fungerande samhälle. Men nu är det inte så, och hur kunde det gå så här fel?

Hur gör våra nordiska grannar?

Jag tror att i vår strävan att vara snälla så har vi tappat bort oss själva, och den svenska folksjälen.

Det är ett jobbigt uppvaknande att inse att bland annat migrations- och integrationspolitiken misslyckats då vi fått skjutningar, en polis som går på knäna, sjukvårdsköer, brist på förskoleplatser, utanförskap och kriminalitet etcetera.

Svenskarna vill vara ett hjälpsamt och lyckligt folk, men att vara ”snäll” på ett naivt sätt utgör inget recept för att bli lycklig när problemen slår tillbaka.

Björn