Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spårvägen har framtiden framför sig! skriver Christer Wilhelmsson.  Bild: Sanna Tedeborg
Spårvägen har framtiden framför sig! skriver Christer Wilhelmsson. Bild: Sanna Tedeborg

Smutskasta inte spårvagnen, är du snäll!

En spårvagn rymmer betydligt fler passagerare än en buss, skriver Christer Wilhelmsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

4/4 Byt ut långsamma spårvagnslinjer mot fler bussar

Jakob Olsson pläderar att det ska bli fler bussar och mindre spårvagnslinjer. Skälet är hastighetsnedsänkningarna. Men det går inte särskilt snabbt med bussarna i centrum heller. De har ju samma hållplatslägen som spårvagnarna på flera ställen.

Han tänker sig spårväg till fyra destinationer. Är det inte kaos nu, kommer det att bli det med hans förslag. En spårvagn rymmer betydligt fler passagerare än en buss. Hur har han tänkt sig framtiden vid Hjalmar Brantingsplatsen med all den busstrafik som är där i dag? Hur har han tänkt sig vid Järntorget och Sahlgrenska? På båda ställen går flera spårvagnslinjer och busslinjer.

Han påpekar att spårburna fordon inte hör hemma i gaturummet. Vad är det som säger det? I Chur i Schweiz går en tåglinje i gaturummet. Det går spårvagnar i flera tyska städer.

Han nämner också att det skulle bli mindre kollisioner med bilar och säkrare miljö för oskyddade trafikanter, men om man cyklar eller gå så får man faktiskt se upp. Det finns dels ljudsignaler och vid Brunnsparken och Centralstation är det stängsel. Spårvägen har framtiden framför sig så smutskasta inte den är du snäll!

Christer Wilhelmsson

LÄS OCKSÅ: Så påverkas trafiken under påskhelgen

LÄS OCKSÅ: Alternativen till buss 58 stärker kollektivtrafiken

LÄS OCKSÅ: Här är linjerna som får extra långa spårvagnar