Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolor med stor smittspridning kommer att ha mer distansundervisning än skolor med mindre smitta, skriver grundskoleförvaltningen. Bild: Henrik Montgomery/TT
Skolor med stor smittspridning kommer att ha mer distansundervisning än skolor med mindre smitta, skriver grundskoleförvaltningen. Bild: Henrik Montgomery/TT

Smittspridningen kräver distansundervisning

Undervisningen på plats i skolan kommer allt eftersom att öka under de månader som är kvar av vårterminen, skriver Nils Kaiser, Göteborgs grundskoleförvaltning, i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

8/4 Öppna skolorna på heltid!

Vi håller med dig om att det bästa för eleverna är få undervisning på plats, i skolan. Vi vet att det är då de lär sig bäst, men vi har också en smittspridning i samhället. För att minska den har grundskoleförvaltningen beslutat att ha viss undervisning på distans för eleverna på högstadiet.

Det beslutet har vi fattat efter dialog med Smittskyddet i Västra Götalandsregionen. De rekommenderar att vi har undervisning på distans under viss tid på högstadiet för att minska smittspridningen i kollektivtrafiken samt på skolorna.

Alla elever på högstadiet har en del av undervisningen på skolan och en del på distans, Exakt hur distansundervisningen och undervisningen på plats på den enskilda skolan går till, ser olika ut på olika skolor eftersom förutsättningarna ser olika ut på olika ställen. Det kan handla om hur stora lokalerna ser ut. Därför är det utbildningschefen som beslutar om hur undervisningen ska fungera på de olika skolorna.

Undervisningen på plats i skolan kommer allt eftersom att öka under de månader som är kvar av vårterminen. Skolor med stor smittspridning kommer att ha mer distansundervisning än skolor med mindre smitta. Elever som har svårare att lära sig på distans behöver mer stöd och undervisning på skolan, ska få det.

Nils Kaiser, covid-19-samordnare, Göteborgs grundskoleförvaltning

LÄS MER: Föräldrar som håller barnen hemma under coronapandemin

LÄS MER: FHM: Max åtta i studenternas partybussar