Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Fångar i Al-hollägret i Syrien. Bild: Stefan Berg
Fångar i Al-hollägret i Syrien. Bild: Stefan Berg

Smaklöst agerande

Att public service gullar med bestialiska mördare är smaklöst och visar på total respektlöshet för offer och överlevande, skriver signaturen Arga Jönsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Fångenskap kan innebära mycket. Svenska folket har exempelvis blivit riksdagens fångar genom att tvingas finansiera public service med skattemedel. Public service står fri sägs det, men ingen som göds med pengar ur ett system står fri.

De ”politiskt korrekta” reportagen finns där hela tiden. Till exempel SR:s snyftreportage inifrån IS-lägret. Där hålls IS-brottslingarna fängslade. Kvinnor och män nedresta av fri vilja med en önskan att förgöra och förstöra, att mörda och begå bestialiska handlingar.

Straff bör utmätas. Men naturligtvis inte för dem med svensk tillhörighet. Det görs snyftreportage inifrån lägret. Vi hör tydligt att alla vill komma ”hem” men vi hör också att inställningen till sharia och det de gjort inte förändrats.

Sverige fegar ur, public service likaså. Nu skall vi tycka synd om IS-anhängarna och ta hem dem, gulla lite hos socialtjänsten, skaffa bostäder, bistånd och skyddad identitet. Sveriges befolkning betalar och får dessa människor som grannar.

Hur understår sig Sverige och public service att hålla på med detta vidriga gullande med bestialiska mördare av alla kategorier? Det är mer än smaklöst och visar på en total respektlöshet för offer och överlevande och för svenska medborgare.

Sverige – den humanitära stormakten – kan se till att dessa personer får en dräglig tillvaro på plats, frånta dem svenskt medborgarskap och se till att de aldrig sätter sin fot på svensk mark igen. Det finns inga regler utan undantag, så det borde gå att ordna. Sätt fart, Morgan Johansson (S)!

Arga Jönsson