Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Sluta ta hänsyn till tjuven

Domstolarna måste sluta att i första hand ta hänsyn till den kriminelle och istället visa hänsyn mot alla oss andra, skriver signatur En utsatt.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Strax före jul ett år blev jag utsatt för ett inbrott i mitt hus. De skyldiga individerna som utförde inbrottet har säkert nu glömt det, bland alla andra kriminella handlingar de har utfört. För mig, offret/den utsatte, har det inneburit att nu ständigt lystra efter ljud, en ovilja att överhuvudtaget lämna huset, att ordna med larm men ändå varje gång jag kommer hem vara orolig för att ett nytt inbrott har gjorts. Den trygghet jag tidigare kände i mitt boende är borta en gång för alla.

En nära vän som är polis berättade för mig, att om tio av Kungsbackas cirka 80 000 invånare sattes bakom lås och bom, så skulle Kungsbacka upplevas som en ny kommun att bo i – mycket tryggare och lugnare. Han sa också att det finns de kriminella som de har plockat in över hundra gånger, men snart är de ute på gatorna igen.

Polisen gör ett bra arbete. Det stora problemet i Sverige är de juridiska institutionerna, vars ofattbara mesighet mot de kriminella är den direkta orsaken till den allt större oro och otrygghet som vi övriga medborgare idag känner.

Det är hög tid att vända det rådande perspektivet i Sverige. Domstolarna måste sluta att i första hand ta hänsyn till (den kriminelle) individen - och istället visa den hänsynen mot alla oss andra.

En utsatt