När experter pratar om inflation och räntehöjningar passar många affärer på att höja priserna, skriver insändarskribenten.
När experter pratar om inflation och räntehöjningar passar många affärer på att höja priserna, skriver insändarskribenten. Bild: Chris Anderson/TT

Sluta skapa inflations- och räntepanik!

Nej, kära experter: Se till att nyansera era uttalanden, skriver Ulf Unosson.

ANNONS

Vem är imponerad av dessa ekonomiska experter som stressar upp oss vanliga människor vad det gäller dagens ränteläge och inflation? Nu är nollräntans tid förbi och vi tvingas betala 2–3 procents ränta på våra lån! Oj då!

Enligt experterna innebär detta att vi vanliga Svenssons går mot en ekonomisk kollaps! Men hallå ni experter, räntan under 1975–1995 var oftast mellan 10 och 15 procent! Och vi som då lånade till våra boende förstod detta och klarade dessutom av detta ”extrema” ränteläge!

Lika dålig information får vi från dagens ekonomiexperter, då det gäller inflationen! Visst har vi nu en högre inflation, men detta är faktiskt inte en katastrof, som ni experter skriver!

ANNONS

Konsekvensen av alla katastrofartiklar som skrivs nu innebär att väldigt många affärer tar chansen att höja priserna! Alltså nu kan man förstås passa på att höja priserna på alla produkter – utan att motivera detta med dagens inflation!

Nej, kära experter: Se till att nyansera era uttalanden och sluta skapa inflations- och räntepanik!

Ulf Unosson

LÄS MER:Hur stoppar man inflationsbomben?

LÄS MER:Så drabbas du av centralbankens räntesmäll

LÄS MER:De har tjänat miljarder – på de stora svenska lågprisbutikerna

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS