Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Leif R Jansson / TT

Sluta förstöra skolans egendom!

Att förstöra pennor, sudd , block och så vidare är dumt och respektlöst, skriver signaturen Skolans egendom är viktig.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är en tjej i elvaårsåldern som av olika anledningar tycker att elever ska sluta förstöra sin skolas egendom.

För det första blir det dyrt för staden eftersom den måste ta av skattepengarna till skolor där det finns elever som tycker det är kul att till exempel förstöra pennor, block, sudd och så vidare. I stället skulle staden kunna ge av skattepengarna till vård och andra viktiga saker, men de pengarna slösas bort på allt det vi elever förstör. Såklart så måste det gå skattepengar till skolor också, men inte på såna onödiga saker.

Jag tror att allt detta beror på att vi elever inte tänker på konsekvenserna, utan mer tänker på att det inte gör så mycket.

För det andra blir det mycket svårare för vissa elever att hänga med på lektionerna på grund av att man kanske river sönder sina skrivblock eller förstör sina pennor och sudd. Det är också ganska elakt mot alla lärare som ger oss material som vi behöver för att lära oss på bästa sätt, och att vi bara förstör det är inte okej av oss elever.

För det tredje så är det väldigt respektlöst av alla elever som håller på så här. Dessutom finns det faktiskt inget bra i att förstöra saker. Men jag tror att allt detta beror på att vi elever inte tänker på konsekvenserna, utan mer tänker på att det inte gör så mycket. Men det gör det faktiskt, för tänk om vi skulle förstöra allt material som vi behöver i skolan? Hur skulle vi då kunna skriva ner sånt som är viktigt? Hur skulle vi ens klara oss i skolan?

Till sist vill jag bara uppmana fler elever att sluta förstöra sin skolas egendom. För det är faktiskt inte bra. Inte ens en liten penna.

Tänk efter!

Skolans egendom är viktig