Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Hasse Holmberg / TT

Sluta experimentera med våra barn

Vad hände med färre barn i förskolans barngrupper med tanke på vallöften, Skolverkets rekommendationer och statsbidrag? skriver signaturen Mormor.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborg fick 2018 betala tillbaka 18 miljoner kronor för att kommunen inte minskat barngrupperna som de lovat i ansökan om statsbidrag (enligt SVT 24/4 2018). Hur det går med statsbidraget 2019, vet vi inte?

Tanken med statsbidragen var att sänka antalet barn i förskolans barngrupper och Göteborg väljer att inte använda statsbidraget. Övriga Sverige ser dock allvaret i vår framtids förutsättningar – våra barn.

På en förskola i Göteborg (säkert fler) har tre personal ansvar för 19 stycken tvååringar. Tänk er vilket fantastiskt jobb de gör. Konsekvensen med anknytning och att bli sedd i de viktiga åren kan man fundera på.

Göteborg måste snabbt utvärdera det experiment som genomförs nu med så många fler barn i grupperna. Erfaren personal säger att de inte orkar mer. Vi måste värna om dem som arbetar i förskolan och barnen som är vår framtid.

Mormor