Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 
 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Slut avtal utan strejk

Sätt er ner och förhandla fram ett realistiskt avtal för piloterna under fredliga former utan strejk, skriver signaturen Svensson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Aldrig har så få skapat så mycket oreda för så många. Så kan man beskriva den pågående lyxstrejken av SAS-piloterna. De anser sig vara underbetalda stackare. Man har inte samma lönenivåer som utomskandinaviska piloter. Så bra, då kan de ju flytta till dessa länder som man jämför sig med och ta anställning i flygbolagen där.

Det passar nog inte galoscherna, men sätt er då ner och förhandla fram ett realistiskt avtal under fredliga former utan strejk.

Att genom en strejk fullständigt ignorera sina kunder tyder på en arrogans som saknar motstycke. Det kommet att ta mycket tid och ansträngningar för att återskapa resenärernas förtroende för dessa giriga piloter.

Svensson