Ann-Louise Andersson, tidigare verksamhetschef för Sjukvårdens larmcentral.
Ann-Louise Andersson, tidigare verksamhetschef för Sjukvårdens larmcentral. Bild: Petter Trens

Slopa svågerpolitiken!

Vi medborgare kommer aldrig att ge er politiker någon respekt så länge ni fortsätter leka beskyddare med våra pengar, skriver Paula Hagefjord Lovell.

ANNONS

I GP den 25/3 kunde vi läsa att ”Chefen för Sjukvårdens larmcentral, Ann-Louise Andersson, blir av med sin anställning från sista april”.

GP har avslöjat att chefen för Sjukvårdens larmcentral, Ann-Louise Andersson, har brutit mot lagen. Hon är JO-anmäld efter att hon medgett att allmänna handlingar förstörts för att hindra att man skulle kunna granska bemanningen på Sjukvårdens larmcentral.

Som ”tack” för detta lagbrott får Ann-Louise Andersson lön (76 000 kronor/månad) under tiden som hon tagits ur tjänst. Hon får dessutom 1,2 miljoner kronor av dina och mina skattepengar. Dessutom får hon chansen att säga upp sig själv! Ansvarig inom kommunen har gjort tre kardinalfel i hanteringen av detta personalärende. Här finns nämligen en laglig grund för uppsägning!

ANNONS

Detta är inget annat än ren och skär beskyddande svågerpolitik!

Det finns generellt två skäl till uppsägning, det vill säga att arbetsgivaren avslutar anställningen för en person. Det ena skälet är arbetsbrist och det andra är misskötsamhet.

Ann-Louise Andersson har misskött sig när hon bröt mot lagen. Hon såg till att allmänna handlingar förstördes för att hindra granskning av bemanningen på Sjukvårdens larmcentral.

Självklart skulle hon sägas upp, med omedelbar verkan och utan några 1,2 miljoner av dina och mina skattepengar. Detta är inget annat än ren och skär beskyddande svågerpolitik!

Det måste bli ett slut på detta slöseri! Har man misskött sig skall man ta sitt ansvar och eventuella straff. Vi medborgare kommer aldrig att ge er politiker någon respekt så länge ni fortsätter leka beskyddare med våra pengar! Våra skattepengar skall användas till riktiga och viktiga saker som att betala lärare, sjukvård, äldrevård, med mera!

Skärp er. Slopa svågerpolitiken!

Paula Hagefjord Lovell, tidigare Human Resources Business Partner

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS