Skolan borde inte vara en plats för religiösa yttringar, tycker skribenten.
Skolan borde inte vara en plats för religiösa yttringar, tycker skribenten. Bild: Carina Johansen

Slöja i skolan försvårar flickors integration

Jag är varken för ett slöjförbud eller för skoluniform men föräldrarna borde själva inse att de skadar sina döttrar, skriver signaturen Pensionären.

ANNONS

Tio år efter min pensionering kommer jag nästan dagligen förbi min gamla skola med hunden. Han vill gärna stanna till här och sniffa medan jag ser vad som händer på skolan. Ibland får han en klapp av barn som kommer ut.

Bara några veckor kvar till sommarlovet, solen skiner, 24 grader och full aktivitet på skolgården. Åtta högstadietjejer kör volleyboll, skrattar och har roligt. Flera av dem är täckta i svart från topp till tå. Plaggen är så snäva nertill att det blir svårt att ta ut stegen ordentligt. En av dem ramlar och behöver hjälp med att komma upp igen.

ANNONS

En bit bort leker flickor som verkar vara i 7-årsåldern, alla i slöja, några är dessutom nästan heltäckta ovanpå byxorna. Utöver att det är svettigt och otympligt att springa omkring i dessa oftast svarta plagg i värmen, är det också sorgligt. Föräldrarna tror att de skyddar flickorna men klädseln försvårar integrationen. Tjejerna skiljer ut sig och blir inte en del av en större gemenskap.

Jag är varken för ett slöjförbud eller för skoluniform men föräldrarna borde själva inse att de skadar sina döttrar. Vi har religionsfrihet i Sverige men skolan borde vara helt befriad från alla religiösa yttringar.

Så snälla, lämna religionen hemma!

Pensionären med hunden

LÄS MER:Slöjförbud skulle tvinga mig att välja mellan mitt jobb och min tro

LÄS MER:Robert Hannah (L): Därför behövs ett slöjförbud i skolan

LÄS MER:Flickors slöja het fråga i L: ”Inte vilket klädesplagg som helst”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS